Doğal Taşlarla Bahçe Dekorasyonu

Doğal Taşlarla Bahçe Dekorasyonu

Bahçe Dekorasyonu için Doğal taş kullanımı son yıllarda yapıların dış cephelerinde tercih edilirken, evlerimizin içine kadar girerek ultra dekoratif yansımalara sebep oluyor. Hatta bunla da kalmayıp bahçe duvarlarında sıra dışı tasarımlarda kullanılarak bahçe peyzajında bile göz okşayıcı görsellere imza atıyor. Bu günkü konumuz ise doğal taşların bahçe peyzajında nasıl kullanılabileceği.
Kumlarla, çakıllarla bezenmiş toprak ve çiçek tarhları, adım taşları, dekoratif tuğlalarla makyaj yapılmış bahçeler günümüzde gerek villaların, gerek otel türü işletmelerin, gerekse de sitelerin bahçelerini en güzel şekilde süslemekte. Dört mevsim bahçe tasarımında ortaya çıkan bu görsel şölen özellikle de içinde olduğumuz yaz mevsiminde sayfiye evlerinin bahçe peyzajlarını da en güzel şekilde donatıyor. Eğer sizlerde işletmelerinizde ya da sayfiye evinizin bahçesinde yenileme çalışmaları yapıyorsanız doğal taşları kullanarak bahçenizin keyfini çok daha güzel niteliklerde çıkarabilirsiniz. Peki,ama nasıl?

Bahce Dekorasyonu

Doğal Taşlarla Yürüme Yolu

Bahçelerde doğal kaynak taşları kullanılarak en güzel yürüme yolları tasarlanabiliyor. Bunun için doğal taş mermer – traverten çeşitliliğinden seçtiğiniz kalın ve düz ebatlı mermer tabakalarını sadece toprağın üzerine bırakarak harika görünümlü adım taşları oluşturabilir ve muhteşem bir yürüme yolu yapabilirsiniz.
Yinecafe, otel bahçeleri gibi işletmelerde sıkça örneğini gördüğümüz sulu /susuz dere tasarımlarındaki minyatür köprülerin bitişlerini belirli aralıklarla dizdiğiniz formsuz kaynak taşlarıyla bezeyebilirsiniz. Bu sayede otantik bir kır bahçesi görseli yakalayabilirsiniz.

Bahce Yurume Yolu

Traverten taşları, zemine sıfır verandalar için kullanılabilecek mükemmel bir malzeme. Kare formlu traverten karolarınıevinizin hemen önünde bulunan toprağın üzerinde art arda birleştirerek muhteşem verandalar oluşturabileceğiniz gibi dilerseniz çakıllarla harmanlayarak da tasarlayabilirsiniz.
Doğal kaynak taşları bahçe girişlerinden evlere kadar ulaşan yürüme yolu için harika malzemelerdendir. Dilerseniz bu taşları aralıksızolarak dizebilir, dilerseniz aralıklı olarak dizerek aralarından çimenlerin çıkmasına da olanak tanır ve çimen miksiyledoğal bir yürüme yolu tasarlayabilirsiniz. Eğer taşların arasından zamanla çimlerin ve ayrık otlarının çıkmasını istemiyorsanız taşların arasınıdolgu malzemesiyle doldurarak sadece taşlardan yürüme yolu görseli yaratabilirsiniz.
Yine büyük ebatlarda kesilmiş doğal şekilli kaynak taşları da kod farkı olan bahçelerde basamak olarak kullanıldığında harika görseller yaratıyor. Bunun için köşeli ya da yuvarlak formlu dev taşları seçerek harika bahçe basamakları tasarlayabilirsiniz.

Büyük ve şekilsiz formlu doğal taşları kullanarak bahçe yürüme yolunun kenarında sınır olarak kullanabilir, toprak ve çiçek tarhlarınızın etrafını sınırlandırabilirsiniz. Yine dikdörtgen ve yatay ebatlı formlarda kestirdiğiniz renkli doğal taşların arasına kontrast renkli çakıllar dizerek armonik renklerde yürüme yolları oluşturabilirsiniz.
Bahçelerinizde bulunan kuyu ya da barbeküleri büyük – küçük farklı ebatlarda şekillendirilmiş doğal taşlarla kaplayarak otantik görüntüler elde edebilirsiniz.
Ya da onun yerine kare formunda özenle şekillendirilmiş traverten karolarını dama formlu boşluklarda dizerek aradan çıkan yeşil çimenleri oluşumuna imkan tanıyabilirsiniz. Bu sayede bahçenizin dilediğiniz bölümünde yeşil ve doğal taş miksinde dama formunda açık bir teras oluşacak. Bahçe peyzajlarında oluşturabileceğiniz tüm bu muhteşem görseller için Doğal Dekor sayfalarında yer alan doğal taş çeşitliliğinden yararlanabilirsiniz. Hatta dilerseniz diagonal, taraklı, hasır ve patlatma taş çeşitliliğini kullanarak bahçelerinize çok daha zengin formlar kazandırabilirsiniz.

Bahçe Peyzajında Doğal Taş Bordür Ve Madalyon Kullanımı

Doğal taşlardan elde edilen bordürler ev dekorasyonunda olduğu kadar bahçe peyzajında da göz okşayıcı efektler sunarken açık alanlarda da çok daha zengin ifadeler yaratır. Bu konuda Doğal Dekor sayfalarında yer alan; fileli traverten bordürleri, mozaik bordürleri, mermerler bordür çeşitlerini, armonik renkli taş çeşitliliğini incelemenizi öneririz. Zira bordürler gerek girişlerde, gerekse de yürüme yolu olarak tasarlanan bahçe yolu kenarında en güzel kontür görsellerine imza atmaktadır.

Mermer Mozaik Madalyon

Ayrıca Doğal Dekor sayfalarında yer alan dekoratif tuğla serisi de sıra dışı bir yürüme yolu için oldukça orijinal materyallerden biri olarak önerilebilir. Diğer yandan şık bir bahçe girişi için doğal taşlardan tasarlanan madalyonlarda bahçe girişleri ya da bahçelerin odak noktaları için en güzel görselleri oluşturan unsurlardır.
Bunların dışında çiçek sınırı olarak kullanabileceğiniz travertenlerle kaplı mini bir duvar, bahçeleriniz için iyi bir bölüm ayracı olabilir örneğin. Yine çiçek havuzlarının etrafını tuğla formlu doğal taşlarla çevreleyerek harika çiçek havuzları oluşturabilirsiniz. Gördüğünüz gibi doğal taş çeşitliliğini kullanarak bahçelerinizde harika görseller elde edebilirsiniz. Hepsi ve çok daha fazla doğal taş ürün seçeneği için ürün sayfalarımızı inceleyebilirsiniz.

 

 

İlginizi Çekebilir: Doğal Taş Kaplama ile En Güzel Taş Ev Mimarisi

 

 

Doğal Taş Fabrika Satış Mağazası :
B.O.S.B Birlik Sanayi Sitesi 1. Cadde No:108 / Beylikdüzü / İstanbul

İletişim: 0212 875 81 15 – www.dogaldekor.com – info@dogaldekor.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.